Bygg en bastu på tomten

Har ni saknat bastubadet när ni flyttade till ert nya hus så kan detta lösas genom att bygga en bastu på tomten. Tack vare Attefallsreglerna så kan ni uppföra en extra byggnad på upp till 25 kvadratmeter utan bygglov. Dock så ska en bygganmälan göras till kommunens byggnadsnämnd och den får inte stå närmare än 4,5 meter från tomtgräns om  om du inte fått grannars medgivande.

Innan ni bestämmer er så kan det finnas en fördel att ta en titt på det utbud som Bastukällan har på sina bastustugor. Från 4 kvadratmeter upp till 15 kan ni hitta på deras sajt och de kommer efterbeställning i byggsats packade på ett smart sätt så allt finns i två paket. Den totala vikten på allt är ungefär 1610 kg. Om ni är väl förberedda och ställt plintar på plats och gjort allt klart för monteringen så kanske ni kan få upp er bastu på en helg. Bjud hem några duktiga snickarvänner så kanske det kan gå lite snabbare. Det som ni behöver köpa till är skruvsats, bastukamin, handtag, lås och yttre takbeklädnad. Taket kan ni välja om ni vill ha liknande som ni har på befintligt hus eller något annat passande.

Ett par kvällar kommande veckan så kan ni ha en färdig bastu att elda i till nästkommande helg. Då får ni bjuda in de som varit med och hjälp till med ert bastubygge till en skön bastukväll med tillhörande middag. Visst är det skönt att ha en egen bastu på tomten och vill ni även komplettera detta med en badtunna så går det utmärkt att placera den i anslutning till er bastu, Den behöver inte startas upp utan kan gärna vara lufttemperatur på vattnet då ni har en varm bastu att få kliva in i efter badet. Ni kommer få garanterat många sköna bastubad framöver och vi önskar er lycka till med ert bastubyggande och vi hoppas att allt blir exakt som ni planerat och vill.