Allt du behöver till ditt altanbygge

När du har bestämt dig för att bygga en altan hemma har du en hel del saker som du behöver tänka på. Först behöver du lägga upp en plan och bestämma hur altanen ska se ut. Det är fördelaktigt om du gör upp en egen ritning från början för att inte missa något på vägen.

Gjut grunden

Välj sedan hur du vill att grunden ska vara. Vill du att altanen ska bli riktigt stabil och hållbar bör du använda plintar, antingen färdiga eller som du gjuter själv. Ska du gjuta själv behöver det bli tillräckligt varmt ute innan du börjar. Du kan även använda murblock eller plattor som grund.

Material och verktyg

Ordentliga och gedigna verktyg är viktigt när du ska bygga en altan. En bra kapsåg behöver du för att kapa till trall och reglar och en skruvdragare, gärna med flera batterier så du inte behöver pausa medan du väntar på att den ska ladda. Ett ordentligt vattenpass är också ett måste för att få det rakt.

Förutom verktyg behöver du material såsom trall, reglar, beslag och skruv. Allt sådant kan du köpa på nätet. Ta en titt här och se om du hittar något du gillar.