Välj Retro som inredningsstil

Det kan kännas svårare än det låter att ordna retrostil. Särskilt om du inte upplevt den. Den har absolut sin charm och är väl värd att återskapa. Börja med att bläddra i tidningar online för att hitta din inspiration till stilen. Bestäm sedan hur du vill integrera den. Möjligen är det i en del av ditt hem, eller kanske hela.

Återskapa retro i köket

Ett enkelt sätt att bara känna sig för med stilen är att ordna hushållsartiklar som är mer temporära som till exempel sugrör med metallkänsla. För mer varaktighet finns kylskåp med klickhandtag. Du hittar ett bra utbud här. Retro omfattar en viss tidsperiod men omfattar även nyproduktion som speglar stilen från 50-talet till och med 70-talet.

Gå in för stilen

När retrostilen var aktuell handlade det om praktiskhet, metall och trä. Orange, grönt och gult är typiska färger från den här tiden. Du kan hitta blommiga mönster i de här färgerna på tapeter i lägenheter från den här tiden.

Tidstypiska detaljer

Det går att börja med detaljer som till exempel sammetslampor från 70-talet i olika färger. Fransar på lampor var heller inte ovanligt under 50-talet och 60-talet. Vanligen skulle möbler vara minimalistiska, men ändå skulle det återges olika känslor för olika rum. Även krom är en populär metall från den här tiden.