Pryd ditt sovrum med en fototapet

När du vill skapa förändring i sovrummet finns det mycket du kan göra. Allt från att köpa nya sängkläder till att måla om väggarna eller sätta upp en fototapet. Tänk dock på vilka färger du väljer att inreda ditt sovrum med. Eventuellt kan det påverka hur bra du sover.

Blått är positivt för sömnen

Forskare har gjort en hel del studier på hur färger påverkar oss. Däribland studier som har tittat på om färger i vårt sovrum har någon påverkan på vår sömn. En del av dem har kommit fram till slutsatsen att färgen blå kan påverka oss positivt. Då både vad gäller hur länge vi sover och vårt blodtryck.

Går du i tankarna att du ska förnya väggarna i ditt sovrum kan alltså blått vara rätt väg att gå. Vill du inte ta dig an ett så stort projekt som att måla om väggarna, kan du istället sätta upp en fototapet. Du kan välja en med ett vackert havsmotiv eller ett med mycket himmer för att få den lugnande blå färgen. Beställ din fototapet på nätet och välj mellan flera olika designer. En fototapet sätter du upp på samma sätt som en vanlig tapet.