Dags för en renovering

Har man en bostadsrätt eller villa så kommer det alltid en tid då man börjar fundera på om det är dags för en renovering. Det är inte alltid det behöver vara någon totalrenovering utan det kanske är bara ett golv som är i behov att bytas.

Att byta ett golv innebär att man får tömma rummet på de saker som står där. Riva ut det gamla golvet för att inte höja golvnivån allt för mycket. Det är viktigt att man kontrollerar hur det ser ut under det gamla golvet. Finns det trossbotten så kanske man behöver även byta ut detta för att förbättra isoleringen i huset. Byts trossbotten ut så läggs det naturligtvis in nya golvskivor som det nya golvet ska läggas på.

Se till att ta bort golvlister och lägg en golvpapp som ljudisolerar mot befintliga golvskivor. Att lägga ett klickgolv går relativt snabbt. Ska man lägga klinker eller annat så tar det lite mer tid att få till ett golv. Mycket beror också på storleken på rummet. Är det ett kök som det nya golvet ska läggas i så kan man med fördel lägga klinker kring köksdelen. Lägg sedan klickgolv på resterande. Se till att få snygga övergångar mellan klinker och klickgolv.